• Natuursteen op maat
  • a-kwaliteit
  • service aan huis
  • 500m2 showroom
  • persoonlijk aanspreekpunt
  • Natuursteen op maat
  • a-kwaliteit
  • service aan huis
  • 500m2 showroom
  • persoonlijk aanspreekpunt

Natuursteenvloer afdekken

AFDEKKEN NATUURSTEENVLOER

Een natuursteenvloer afdekken moet op een zorgvuldige manier gebeuren. Er zijn diverse soorten natuursteen. En allemaal hebben ze zo hun eigenschappen. Een poreuze natuursteen soort moet je op een andere manier afdekken als een harde natuursteen soort. En een lichte natuursteen soort is weer kwetsbaarder voor vuil dan een donkere natuursteen soort. Voor elke natuursteenvloer hebben wij het juiste afdekmateriaal.

Door onze ervaring als tegelzetter en verwerker van natuursteen en historische
bouwmaterialen, heb ik zeer veel ervaring op gedaan én ben ik er achter gekomen dat heel veel mensen denken dat ze alles met stucloper kunnen afdekken met alle gevolgen van dien. Als men een pas gelegde natuursteen vloer afdekt met een niet ademend afdekmateriaal zoals Stucloper of plastic folie, kan het vocht zich onder het afdekmateriaal ophopen en daar activeert het water de kalk waardoor er vlekken in tegels kunnen ontstaan.

Een natuursteenvloer afdekken is net zo eenvoudig als alle andere vloeren. Je moet alleen het juiste afdekmateriaal kiezen.

Foto afdekken

Wanneer je een natuursteenvloer gaat afdekken zijn er een aantal dingen waar je op moet letten:

– Moeten we een bestaande natuursteenvloer afdekken?
– Moeten we een pas gelegde natuursteenvloer afdekken?

Een bestaande vloer afdekken met zelfklevende folie

Wanneer je een bestaande vloer wilt afdekken kun je kiezen tussen een, afdekfolie of een afdekvlies. Afdekfolie kun je gebruiken op “harde” vloeren zoals Basalt, Chinees hardsteen en/ of Belgisch hardsteen wanneer ze een vlakke bovenlaag hebben én al volledig droog zijn.

Voordelen van onze afdekfolie (Floor Cover)zijn:
– Ontzettend sterk
– Blijft goed vast liggen
– Geen tape nodig
– Razend snel te verwerken
– Razend snel te verwijderen
– Ideaal voor rollend verkeer, zoals rolsteigers en karren.

Afdekvlies

Een andere oplossing is afdekvlies of” Multi cover”. Multi Cover is
een afdekvlies voor allerlei vloeren. Afdekvlies is een vezelvlies dat speciaal ontwikkelt is voor een betere bescherming van onder andere natuursteen vloeren. Een groot voordeel van afdekvlies is dat het schokabsorberend is,  waardoor er bij het laten vallen van gereedschap een veel kleinere kans op beschadigingen ontstaat.

Er zijn diverse soorten afdekvlies met elk hun bijzondere eigenschappen. Zo heeft Multi Cover Basis een absorberende toplaag en is de onderkant voorzien van taaie folie. De Multi Cover Event is weer meer geschikt voor intensief belaste bouwwerkzaamheden. En de Multi Cover Ademend is weer
dampdoorlatend en kan al gebruikt worden wanneer een pas gelegde vloer beloopbaar is. En zo is Multi Cover Premium weer het beste geschikt voor prefab beton en betonnen galerijen en trappen. Wanneer je hardsteen af wilt dekken met afdekvlies is het raadzaam eerst te kijken of het een bestaande natuursteenvloer is of een pas gelegd natuursteen vloer.

Is het een bestaande natuursteenvloer dan kunt u uit de volgende opties kiezen:

– Multi Cover Basis
– Multi Cover Event
– Multi Cover Premium

Wanneer je een pas gelegde zandsteen vloer wilt afdekken is de enige optie Multi Cover Ademend. Zo hebben bijvoorbeeld Zandsteen of “bourgondische dallen” de eigenschap zeer snel te verkleuren wanneer ze te lang nat blijven en wanneer ze met NIET ademend materiaal afgedekt worden. Bij deze steen soort moet u geen enkel risico nemen en alleen Multi Cover Ademend gebruiken. Laat o.a. bourgondische dalles of andere zandsteen/natuursteen soorten door een ervaren tegelzetter leggen. Een natuursteenvloer afdekken is zeer belangrijk omdat deze vloeren vaak erg kostbaar zijn. Dus waarom zou u risico lopen op verkleuring, bevuiling of beschadigingen die niet meer te herstellen zijn. Door gebruik te maken van het juiste afdekmateriaal voor uw situatie zijn die problemen in ieder geval ondervangen.

keramiek-indoor

Voordelen van Multi Cover Ademend:

– Dampdoorlatend
– Schokabsorberend
– Vochtdicht vanaf de bovenzijde!!!
– Geschikt voor pas gelegde vloeren
– Geschikt voor buiten toepassingen
– Scheurt niet
– Herbruikbaar

Wij proberen altijd zoveel mogelijk te vertellen over onze producten. Meer informatie en adviezen kunt u vinden op onze website of chroom niet om contact met ons op te nemen vooral uw vragen en/ of opmerkingen.

Het is belangrijk een goede keuze te maken welk afdekmateriaal voor uw situatie geschikt is. Mocht u nog vragen hebben horen wij dat graag van u.