Mozaïek

Verfijnde mozaïeken zorgen voor een unieke uitstraling

Bent u een liefhebber van mozaïek? Dan heeft u misschien ook de wens om mozaïek in uw eigen huis of kantoor te hebben. Mozaïek in natuursteen. Dat is de specialiteit van Natuursteen Drunen. Het verfijnde mozaïekwerk is arbeidsintensief. Er zijn echter verschillende mogelijkheden om het mozaïek snel te leggen of te plaatsen. Dat scheelt u dan uiteindelijk tijd en geld. Mozaïek is eigenlijk een kunstvorm, waarbij creativiteit een grote rol speelt. Wilt u een mozaïeken vloer? Mozaïek in uw badkamertegels? Doe dan een beroep op de specialisten van Natuursteen Drunen. Wij beschikken over meer dan vijfentwintig jaar ervaring. Dat ziet u terug in het geleverde werk. Niet alleen voor nieuwe projecten zijn we u graag van dienst. Voor het repareren en renoveren van mozaïekwerk kunt u bij Natuursteen Drunen ook uitstekend terecht.

Mozaïek. De technieken

Mozaïekwerk wordt vervaardigd vanuit twee technieken. Bij Natuursteen Drunen kunt u voor beiden terecht. De eerste is volledig handmatig. De kleine steentjes worden volgens een patroon verwerkt tot een vloer of wand. Niet alleen een vloer of wand wordt zo gemaakt, maar ook complete meubelstukken of bijvoorbeeld een tafel- of keukenblad. Het mooiste van deze techniek is dat ieder eindproduct volstrekt uniek maatwerk is. Veel van onze klanten kiezen hiervoor, omdat het resultaat echt persoonlijk en uniek moet worden. Bij de andere hoofdtechniek wordt gebruik gemaakt van een sjabloon. In het sjabloon worden patronen gemaakt van de steentjes. Dit leidt tot tegels die worden geplaatst. Voordeel van deze techniek is natuurlijk dat er in een atelier kan worden voorbereid en steeds volgens een vast patroon kan worden gewerkt. In beide gevallen blijft het overigens een echt ambacht dat door vaardige vingers gedaan hoort te worden.

Mozaïek

Mozaïek

Mozaïek. Bijna zo oud als de moderne mensheid zelf

Mozaïeken is van bijna alle tijden. Zolang de mensheid creativiteit en kunst maakt wordt er al mozaïekwerk gemaakt. We vinden in deze klassieke tijdperken al de mooiste mozaïekwerken terug:

  • Griekse tijd
  • Romeinse tijd
  • Christelijke vroege middeleeuwen
  • De middeleeuwen
  • De late middeleeuwen

Iedere periode heeft daarbij de eigen kenmerken. Deze kenmerken worden bepaald door de beschikbare technieken, maar vooral door de inbreng van de kunstenaars die ze maakten. Moderne mozaïeken worden ook door de kunstenaars bij Natuursteen Drunen gemaakt. Laat ons uw wensen weten, zodat we ook voor u onze creativiteit en vakkundigheid in kunnen zetten.

Mozaïek gewenst? Neem contact met ons op

Door het invullen van het contactformulier op de website. Door te bellen met telefoonnummer 0416-377112 of een e-mail te sturen aan info@natuursteendrunen.nl. Mozaïek? Eén van de specialismen van Natuursteen Drunen.

Mozaïek

Art Picasso

Mozaïek